Kuulumiset

Päräyttävät valmennukset opiskelijoille uusitaan – Iisalmessa 24.11. ja Kuopiossa 25.11.2015

Keväällä 2015 järjestetty sparraus järjestetään yleisön toiveesta uudelleen – be there!

Opiskelija, Älä missään nimessä missaa tätä!

”Voisinko saada tulevalle kesälle lisää liksaa, saada harjoittelupaikan ja luoda verkostoja yrityksiin? Kuinka myyn oman osaamiseni kesätyöpaikkaa tai harjoittelupaikkaa hakiessani? Mitä haluan elämältäni ja millaisia unelmia minulla on, saavutanko ne? Kuinka opiskelijayhdistykseni saa lisää rahaa vielä tämän kevään aikana toimintaansa?”

Katso hieman erilainen esittelyvideo tästä viime keväältä – sisältö on sama vaikka viime keväästä puhutaankin (päivämäärät ja kellonajat löydät esittelyvideon alta)

Tervetuloa päräyttävään valmennukseen, jonka tavoitteena on herättää sinut toimimaan. Innostavan koulutussession aikana pääset samaan oppiin kuin kansainväliset kasvuyritykset Suomessa. Ja et varmasti tylsisty.

Sparrauskoulutukset järjestetään

IISALMESSA TIISTAINA 24.11.2015 klo 9 – 14 (sis. ruokatauko)

Paikka: Auditorio, Ylä-Savon Ammattiopisto, Asevelikatu 4, Iisalmi

KUOPIOSSA KESKIVIIKKONA 25.11.2015 9 – 15 (sis. ruokatauko )

Paikka: Auditorio, Savonia Ammattikorkeakoulu, Opistotien kampus, Opistotie 2, Kuopio

Kaikki saa muuten kahvit!

Asiantuntijat:
• Luova johtaja Mikko Kalliola, Mainostoimisto Aava & Bang sekä toimitusjohtaja
• Timo Ovaskainen, Asuntamo Oy / Lapinlahden Omakotitalonäyttely 2015

Älä ihmettele vaan tule paikalle – Sata nopeinta pääsee istumaan ja oppimaan! Loput istuu lattialla tai jää ulos…

Koulutus on sinulle veloitukseton ja sen kustannuksista vastaa Lapinlahden kunnan ja Pohjois-Savon liiton rahoittama ”Maaseutuasumisen uusi pilottiympäristö – Asumisen liiketoimintapotentiaalin kehittäminen” -hanke (www.omakotitalonayttely.fi/lapinlahti/pilottihanke/)

Timo OvaskainenPäräyttävät valmennukset opiskelijoille uusitaan – Iisalmessa 24.11. ja Kuopiossa 25.11.2015
Lue lisää

Omakotitalonäyttelyllä tyytyväiset näyttelyvieraat ja näytteilleasettajat (lehdistötiedote 20.7.2015)

Sunnuntaina päättynyt Lapinlahden Omakotitalonäyttely onnistui hyvin ja täytti sekä näyttelyvieraiden, näytteilleasettajien ja järjestäjien odotukset. ”Vaikka markkinointiprojekti toteutui rakentamisen kannalta vuosituhannen vaikeimpaan ajanjaksoon, kunta on saanut hyvän ja positiivisen näkyvyyden kahden vuoden ajan. Tämä on toiminut hyvänä lähtölaukauksena Lapinlahden kunnan tonttimarkkinoinnille”, kertoo kunnanjohtaja Marko Korhonen.

Näyttelyn aikana tiedusteluja tonteista on tullut niin Kekkolankankaalle kuin muuallakin Lapinlahden kunnan alueelle. Näyttelypalautteen perusteella Lapinlahden kuntaan suhtaudutaan muuttopaikkakuntana myönteisesti. Lapinlahden ulkopuolella asuvista vastaajista joka kolmas voisi ajatella muuttavansa Lapinlahdelle asumaan. Yritystoiminnasta paikkakunnalla kiinnostuneita henkilöitä kävijäpalautteen perusteella on 50 kpl. Palautekyselyjä palautettiin 445 kappaletta. Kiinnostusta on ollut myös 5-tien välittömässä läheisyydessä oleviin yritystontteihin.

Näyttelyvieraiden antama kävijäpalaute on ollut kiitettävä. Näyttelyn eri palveluiden keskiarvo sai arvosanaksi 9- (ka=8,87). Palautteessa annettiin kouluarvosana 4-10 eri osa-alueille ja tulokset ovat seuraavat: Infopalvelut 8.80, Ravintolapalvelut 8.33, Jäätelökioski 8.71, WC:t 8.91, Liikennejärjestelyt 9.29, Opasteet / opastus 8.84, Näyttelykuja 8.54, Yleinen siisteys 9.31 ja Muksula 8,87.

Yleinen vaikutelma on ollut positiivinen ja palautteessa on kehuttu rentoa tunnelmaa. ”Erinomaisesta palautteesta kiitämme näytteilleasettajia, talokohteiden perheitä, koko näyttelyorganisaatiota eli kunnan henkilöstöä, kesätyöntekijöitä, yhdistyksiä, vapaaehtoisia sekä kaikkia mukana näyttelyn valmisteluissa ja toteutuksessa olleita.” kertoo Timo Ovaskainen. Teemapäivät ja monipuolinen ohjelma kiinnostivat vieraita. Myös lapsille suunnatut sisällöt saivat kiitosta. Se mitä toivottiin lisää oli talokohteet, mutta kaksi kolmasosaa vastaajista ei kokenut näyttelystä puuttuvan mitään.

Näytteilleasettajat ovat antaneet kiitosta tapahtuman tunnelmasta. Kontaktoinnin lisäksi yritykset ovat tehneet huomattaviakin kauppoja. Mammuttikodin edustaja Jouko Kainulainen allekirjoitti näyttelyn aikana sopimuksen talopaketin toimittamisesta Ilomantsiin. ”Kun kuulimme näyttelymahdollisuudesta, halusimme talon alueelle. Kuopion Asuntomessujen jatkona osallistuminen Omakotitalonäyttelyyn tukee pitkäaikaista markkinointityötä. Lisäksi olemme saaneet kerrottua lähes kaikille näyttelykohteissa vieraille myös puutalovaihtoehdoistamme ja kohdata asiakkaita mukavassa ilmapiirissä”, kertoo Kainulainen. Hän odottaa tulevaisuudessa uusia talokauppoja myös Kekkolankankaan alueelle.

Lapinlahden Omakotitalonäyttely järjestettiin Alapitkällä 10 -19.7 ja näyttelyyn tutustui n. 3000 kävijää. Yli viisikymmentä näytteilleasettajaa yli kahdessakymmenessä tapahtumapisteessä levittäytyä koko Alapitkän alueelle. Tapahtuma-alueina toimineiden koulukeskuksen ja taloalueen lisäksi Halosten museosäätiö järjesti erikoisnäyttelyn Alapitkän Pirtillä eri aikakausien sisustuksista. Alapitkän kirkossa näyttelyvierailla oli mahdollisuus rauhoittumiseen kahvikupposen äärellä. Oheiskohteena toimineessa Suomen Asutusmuseossa vieraili näyttelyn aikana yli 900 vierasta, joka on suurempi kuin koko vuotuinen kävijämäärä. Teemapäiviä järjestettiin mm. lapsille, jolloin näyttelyn lasten suojelija Katti Matikainen vieraili synnyinseuduillaan, kuten myös lapinlahtelainen Pentti Rasinkangas orkestereineen. Teemapäiviä järjestettiin myös valokuidusta, korjausrakentamisesta, sisustamisesta ja pihojen suunnittelusta. Kohteista keskustelua herätti 15 metrinen teräsputkeen rakennettu kesäasunto. Lapinlahtelaisen Olament Oy:n CLT-rakenteiset piharakennukset herättivät uutuutena myös kiinnostusta.

Lisätietoja:

kunnanjohtaja Marko Korhonen, Lapinlahden kunta, 040 4883 011, marko.korhonen@lapinlahti.fi

toimitusjohtaja Timo Ovaskainen, Poklossi Oy, 050 310 7441, timo.ovaskainen@poklossi.fi

www.omakotitalonayttely.fi/lapinlahti

TomOmakotitalonäyttelyllä tyytyväiset näyttelyvieraat ja näytteilleasettajat (lehdistötiedote 20.7.2015)
Lue lisää

ALA-pitkäjalkainen saanut jo lähes kaiken värinsä

Yhteisöllisesti yhdessä näyttelyvieraiden kanssa toteutettu ALA-pitkäjalkainen on lähes valmiina. Satoja lapsia, nuoria ja aikuisiakin on ottanut pensselin käteensä ja laittanut merkkinsä yli 70 metriä pitkään katutaideteokseen. Taiteilija Markku-Jussi Komulaisen suunnittelema taideteos on ainutlaatuinen ja se säilyy nähtävänä Kekkolankankaalla vielä näyttelyn jälkeenkin. Materiaalit teokseen lahjoitti Tikkurila Oy, Sokeva Oy ja Lapinlahden Rautia.

TomALA-pitkäjalkainen saanut jo lähes kaiken värinsä
Lue lisää

Loistava palaute annettu tapahtumalle!

Kävijöille on päivittäin tehty palautekysely. Torstai-iltaan mennessä palautteeseen oli vastannut 356 kävijää. Palautteessa annettiin kouluarvosana 4-10 eri osa-alueille. Tulokset ovat seuraavat:

Infopalvelut 8,73.
Ravintolapalvelut 8,25.
Jäätelökioski 8,64.
WC:t 8,91.
Liikennejärjestelyt 9,26.
Opasteet / opastus 8,76.
Näyttelykuja 8,51.
Yleinen siisteys 9,29.
Muksula 8,88.

Koko näyttelyn yleisarvosanaksi kaikilta osa-alueilta tuli kouluarvosanalla 8,83.
Kiitämme kaikkia tähän mennessä käyneitä.
Näyttelyyn ehtii vielä sunnuntaihin 19.7. saakka.
Tervetuloa!

TomLoistava palaute annettu tapahtumalle!
Lue lisää

Puutarha- ja piharakentamisen asiaa 17.7.

Tänään perjantaina on vuorossa puutarha- ja piharakentamisen teemapäivä. Anjan Pihaputiikki Oy pitää asiantuntijapuheenvuorot klo 11.00, 13.00 ja 15.00 koulun alueella. Samalla voit kysyä vinkkejä pihasi suunnitteluun.

Talokohde Pitkäsessä Ylä-Savon Ammattioppilaitoksen Maanrakennusosasto Iisalmesta demontstroi piharakentamisen vaiheita kaivurinäytöksellä.

Timo OvaskainenPuutarha- ja piharakentamisen asiaa 17.7.
Lue lisää

Korjausrakentamisen teemapäivä 15.7.2015

Keskiviikon 15.7.2015 teemapäivä koostuu korjausrakentamiseen liittyvästä toiminnasta. Tässä päivän ohjelma. Alapitkälle saavuttaessa kannattaa kääntää radio taajuudelle 107,6 ja kuunnella sieltä tapahtumaradiota. Kuuluvuus on n. 10 km:

Klo 10 – 17 Arkkitehtuuri- ja ympäristökoulu Lastu keittää punamultamaalia esitellen eri työvaiheita (taloalue).

Klo 10 – 13 Perinnemestari Hannu Rinne ja arkkitehti ovat Hannu Puurunen paikalla kertomassa ja vastailemassa korjausrakentamiseen liittyviin kysymyksiin (taloalue).

Klo 11.00 Homekoiran toimintanäytös koulun alueella.

Klo 12.00 opastettu kierros Suomen Asutusmuseolla 50-luvun autenttisessa interriöörissä (kesto n. 1 h), avoinna 10 – 18.

Klo 14.00 opastettu kierros Suomen Asutusmuseolla 50-luvun autenttisessa interiöörissä (kesto n. 1 h), avoinna 10 – 18.

Klo 14.30 luento Alapitkän koululla aiheena ”Ihana kamala vanha talo”.

Lisäksi opastetut kierrokset päiväkodissa non stoppina ja kirkko avoinna 12 – 18, kahvitarjoilu.

Talo Valkonen rakennettu perinteisellä laudoitusrakenteella, hengittävät materiaalit ja rossipohja. Asiantuntijana Rakennus- ja restaurointiliike Lapiomies Oy:n Matti Valkonen. Nähtävänä kuvakollaasi rakentamisen vaiheista.

Lisäksi muut näytteilleasettajat normaalisti taloalueelle ja Alapitkän koululla.

Kaikki yhdellä rannekkeella, sisään vaikka useana päivänä. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Timo OvaskainenKorjausrakentamisen teemapäivä 15.7.2015
Lue lisää

Valokuitua ja paloautoa

Eilen Katti Matikainen hurmasi koko näyttelyväen ja ihmetteli niin rakentamista kuin frisbeekolfiakin. Käytävät täyttyivät ja ruokajonot kasvoivat, mutta palvelut pelasivat vallan mainiosti.

Tänään on sitten asiaa valokuidusta ja tietotekniikasta. Kaista Savoon on asiantuntijoiden paikalal valmiina antamaan vinkkejä internet-yhteyksiin ja palveluihin. Petrin klinikalla voit kysyä tohtorilta mitä tahansa tietokoneisiin tai sähköisiin palveluihin liittyvää. Osastolla on muuten kahvitarjoilu.

Paikalla on muuten paloauto klo 15.00 saakka.

Timo OvaskainenValokuitua ja paloautoa
Lue lisää

Lasten päivänä tapahtuu, tekemistä myös nuorille

Näyttelyn lasten suojelija Katti Matikainen paikalla klo 12 – 16

Kattimaisen mukava Katti Matikainen on Lapinlahden Omakotitalonäyttelyn lasten näyttelysuojelija. Pikku Kakkosesta tuttu Matikaisen syntyjuuret ovat  Lapinlahdella, hänen hahmonsa on syntynyt varpaisjärveläisen tytön kynästä. Henna Rusanen piirsi kissahahmon vuonna 2001 ollessaan viisivuotias. Silja Sillanpää on vienyt sen jälkeen Katin tarinaa eteenpäin ja siitä on tullut lasten kestosuosikki. Katti Matikainen vierailee Alapitkällä  heinäkuussa 2015.

Katti_Matikainen_ohjelmanaiset_01

Pentti Rasinkangas ja Pupulaarimusiikkia-trio esiintyvät klo 13  ja klo 15

Pentti Rasinkangas ja Pupulaarimusiikkia-trio esittää Pentti Rasinkankaan lastenlauluja vuosien varrelta.  Rasinkangas on viettänyt suurimman osan lapsuudestaan ja nuoruudestaan Lapinlahdella.

Musiikki on koko perheen musiikkia, sillä sävellykset, sanoitukset, sovitukset ja esittäminen pyritään tekemään monitasoisiksi, niistä pitäisi löytyä jotain kaiken ikäisille.  Pentti Rasinkankaan laulut ovat etupäässä hauskoja, mutta sisältävät myös vakavampaa asiaa mm. erilaisuudesta ja suvaitsevaisuudesta. Vaikka orkesterin esiintymistyyli ja useat kappaleet ovatkin reipashenkisiä, ei kyse ole kuitenkaan siitä, että “sedät vain hassuttelevat”; kautta linjan kuljetaan pintaa syvemmällä.

Orkesterin soitossa on piirtoja rytmimusiikista maailman eri kolkilta, tuulahduksia kansanmusiikista, etnomusiikista, ailahdus jatsia; on sekä kauneutta että svengiä – se on siis pupulaarimusiikkia.

pentti rasinkangas ja pupulaarimusiikkia sv pn

Tekemistä koko päiväksi – myös nuorille

Lisäksi lapsille liikennepuisto, mammutinetsintää, katumaalausta oikeilla maaleilla ja hurja määrä kiipeilytelineitä koko koulun alueella. Lisäksi Kaista Savoon -osastolla pelipäivä.

 

Timo OvaskainenLasten päivänä tapahtuu, tekemistä myös nuorille
Lue lisää

Luvassa hyvää säätä ja ohjelmaa

Mukavasti sujuneen avauspäivän jälkeen aurinko tulee tänään esiin. Sadekuurot piiskasivat eilen Alapitkää jopa niin, että iltapäivällä kävimme noutamassa näyttelyvieraita ihan talonäyttelyalueelta.

Tänään on nähtävää kohteiden ja näytteilleasettajien lisäksi. Oletkos nähnyt 2 metriä pitkän puusta veistetyn traktorin. Tänään pääset myös kokeilemaan liaanihyppyä. Lisäksi paikalla moninkertainen moottorisahaveiston maailmanmestari Hannu Kyllönen näyttää taloalueella, kuinka karhu veistetään esiin tukista.

Timo OvaskainenLuvassa hyvää säätä ja ohjelmaa
Lue lisää

Omakotitalonäyttely avautuu perjantaina 10.7. klo 10.

Omakotitalonäyttely tapahtuma avaa ovensa kymmeneksi päiväksi perjantaina kello 10.00. Alapitkän alueelle levittäytyvä näyttely on avoinna päivittäin 10-18. Tapahtuma on täyden palvelun tapahtuma koko perheelle. Useisiin eri paikoissa tekemistä ja katsottavaa tarjoavassa tapahtumassa on tarjolla lounasruokaa, kahvileipiä, kahvia, virvokkeita, jäätelöä ja makkaraa. Tutustumalla alueen karttoihin selviää eri toiminnot ja palvelut. Lipun hinnat aikuisille 15 euroa ja lapset alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Ohjattu pysäköinti on ilmainen. Alue on käveltävissä läpi muutaman tunnin aikana, täydentävänä liikkumisvaihtoehtona on Alapitkän Pirtin ja taloalueen välillä liikkuva maksuton bussikuljetus.

TomOmakotitalonäyttely avautuu perjantaina 10.7. klo 10.
Lue lisää