Kuulumiset

Alapitkällä unelmien kotiin kuuluu vakiovarusteena valokuitu

Tiedote 15.4.2015 – Kaista Savoon –hanke mukana Lapinlahden Omakotitalonäyttelyssä 10. – 19.7.2015

Voisitko kuvitella nykyaikaista taloa ilman toimivaa tietoliikenneyhteyttä? Millaista olisi asua talossa, jossa asioiden hoitaminen verkossa ei onnistuisi, lasten videot tökkisivät, liitteiden avaaminen työsähköpostista kestäisi ikuisuuden ja skypettäminen lastenlasten kanssa ei onnistuisi? Painajaista.

Kaista Savoon –hanke on mukana Lapinlahden Alapitkällä heinäkuussa järjestettävässä Omakotitalonäyttelyssä, sillä toimiva tietoliikenneyhteys on yhä tärkeämpi osa nykyaikaista asumista. Alapitkän omakotitaloalueen asukkailla asiat ovat kerrassaan loistavasti, sillä alueelle on vedetty valokuitu ja se on kaikkien asukkaiden saatavilla.

Valokuitu on markkinoiden nopein ja luotettavin tietoliikenneyhteys, sillä se ei ole häiriöaltis sään vaihteluille eikä kaistaa jaeta käyttäjien kesken, vaan valokuidun siirtonopeus on kiinteistökohtainen.

Nykyaikaisessa asumisessa valokuitu mahdollistaa mm. tehokkaan etätyön tekemisen, modernin yrittämisen pilvipalveluineen, asioidenhoidon verkossa, sähköisten palveluiden, harrastusympäristöjen ja viihteen hyödyntämisen niin junioreista senioreihin. Alapitkän koulu- ja päiväkotikeskuksessa jokaiseen luokkahuoneeseen sijoitetut Smartboard-älytaulut mahdollistavat nopean internetyhteyden hyödyntämisen lasten oppimisessa.

Kaista Savoon –hanke on mukana Omakotitalonäyttelyssä yhteistyökumppaneiden ja valokuituoperaattorien kanssa esittelemässä valokuiturakentamista Pohjois-Savossa sekä uusia sähköisiä palveluja ja niiden käyttöä. Hanke järjestää näyttelypäivinä demoja ja esittelyjä uusista sähköisistä palveluista, jotka tekevät omakotitaloasujan arjesta yhä helpompaa ja viihtyisämpää etäisyyksistä riippumatta. Toimivien tietoliikenneyhteyksien saatavuus vaikuttaa merkittävästi asumisratkaisuihin ja päätöksiin kodin sijainnista.

Lapinlahden Alapitkällä 10. – 19.7.2015 järjestettävässä Omakotitalonäyttelyssä vieraat pääsevät tutustumaan näyttelytalojen lisäksi asumiseen ja rakentamiseen liittyviin palveluihin ja tuotteisiin. Alapitkä sijaitsee Kuopion ja Iisalmen puolivälissä aivan 5-tien välittömässä läheisyydessä.

Jos yhteytesi kaupungissa tökkii – muuta maalle valokuituyhteyden päähän Alapitkälle!

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Minna Jaakkola
Kaista Savoon –hanke
020 746 4646
minna.jaakkola@savogrow.fi

Tapahtumapäällikkö Timo Ovaskainen
Poklossi Oy / Omakotitalonäyttely
050 310 7441
timo.ovaskainen@poklossi.fi

http://www.omakotitalonayttely.fi/lapinlahti

Timo OvaskainenAlapitkällä unelmien kotiin kuuluu vakiovarusteena valokuitu