Kuulumiset

Lasten päivänä tapahtuu, tekemistä myös nuorille

Näyttelyn lasten suojelija Katti Matikainen paikalla klo 12 – 16

Kattimaisen mukava Katti Matikainen on Lapinlahden Omakotitalonäyttelyn lasten näyttelysuojelija. Pikku Kakkosesta tuttu Matikaisen syntyjuuret ovat  Lapinlahdella, hänen hahmonsa on syntynyt varpaisjärveläisen tytön kynästä. Henna Rusanen piirsi kissahahmon vuonna 2001 ollessaan viisivuotias. Silja Sillanpää on vienyt sen jälkeen Katin tarinaa eteenpäin ja siitä on tullut lasten kestosuosikki. Katti Matikainen vierailee Alapitkällä  heinäkuussa 2015.

Katti_Matikainen_ohjelmanaiset_01

Pentti Rasinkangas ja Pupulaarimusiikkia-trio esiintyvät klo 13  ja klo 15

Pentti Rasinkangas ja Pupulaarimusiikkia-trio esittää Pentti Rasinkankaan lastenlauluja vuosien varrelta.  Rasinkangas on viettänyt suurimman osan lapsuudestaan ja nuoruudestaan Lapinlahdella.

Musiikki on koko perheen musiikkia, sillä sävellykset, sanoitukset, sovitukset ja esittäminen pyritään tekemään monitasoisiksi, niistä pitäisi löytyä jotain kaiken ikäisille.  Pentti Rasinkankaan laulut ovat etupäässä hauskoja, mutta sisältävät myös vakavampaa asiaa mm. erilaisuudesta ja suvaitsevaisuudesta. Vaikka orkesterin esiintymistyyli ja useat kappaleet ovatkin reipashenkisiä, ei kyse ole kuitenkaan siitä, että “sedät vain hassuttelevat”; kautta linjan kuljetaan pintaa syvemmällä.

Orkesterin soitossa on piirtoja rytmimusiikista maailman eri kolkilta, tuulahduksia kansanmusiikista, etnomusiikista, ailahdus jatsia; on sekä kauneutta että svengiä – se on siis pupulaarimusiikkia.

pentti rasinkangas ja pupulaarimusiikkia sv pn

Tekemistä koko päiväksi – myös nuorille

Lisäksi lapsille liikennepuisto, mammutinetsintää, katumaalausta oikeilla maaleilla ja hurja määrä kiipeilytelineitä koko koulun alueella. Lisäksi Kaista Savoon -osastolla pelipäivä.

 

Timo OvaskainenLasten päivänä tapahtuu, tekemistä myös nuorille