Kuulumiset

Omakotitalonäyttelyllä tyytyväiset näyttelyvieraat ja näytteilleasettajat (lehdistötiedote 20.7.2015)

Sunnuntaina päättynyt Lapinlahden Omakotitalonäyttely onnistui hyvin ja täytti sekä näyttelyvieraiden, näytteilleasettajien ja järjestäjien odotukset. ”Vaikka markkinointiprojekti toteutui rakentamisen kannalta vuosituhannen vaikeimpaan ajanjaksoon, kunta on saanut hyvän ja positiivisen näkyvyyden kahden vuoden ajan. Tämä on toiminut hyvänä lähtölaukauksena Lapinlahden kunnan tonttimarkkinoinnille”, kertoo kunnanjohtaja Marko Korhonen.

Näyttelyn aikana tiedusteluja tonteista on tullut niin Kekkolankankaalle kuin muuallakin Lapinlahden kunnan alueelle. Näyttelypalautteen perusteella Lapinlahden kuntaan suhtaudutaan muuttopaikkakuntana myönteisesti. Lapinlahden ulkopuolella asuvista vastaajista joka kolmas voisi ajatella muuttavansa Lapinlahdelle asumaan. Yritystoiminnasta paikkakunnalla kiinnostuneita henkilöitä kävijäpalautteen perusteella on 50 kpl. Palautekyselyjä palautettiin 445 kappaletta. Kiinnostusta on ollut myös 5-tien välittömässä läheisyydessä oleviin yritystontteihin.

Näyttelyvieraiden antama kävijäpalaute on ollut kiitettävä. Näyttelyn eri palveluiden keskiarvo sai arvosanaksi 9- (ka=8,87). Palautteessa annettiin kouluarvosana 4-10 eri osa-alueille ja tulokset ovat seuraavat: Infopalvelut 8.80, Ravintolapalvelut 8.33, Jäätelökioski 8.71, WC:t 8.91, Liikennejärjestelyt 9.29, Opasteet / opastus 8.84, Näyttelykuja 8.54, Yleinen siisteys 9.31 ja Muksula 8,87.

Yleinen vaikutelma on ollut positiivinen ja palautteessa on kehuttu rentoa tunnelmaa. ”Erinomaisesta palautteesta kiitämme näytteilleasettajia, talokohteiden perheitä, koko näyttelyorganisaatiota eli kunnan henkilöstöä, kesätyöntekijöitä, yhdistyksiä, vapaaehtoisia sekä kaikkia mukana näyttelyn valmisteluissa ja toteutuksessa olleita.” kertoo Timo Ovaskainen. Teemapäivät ja monipuolinen ohjelma kiinnostivat vieraita. Myös lapsille suunnatut sisällöt saivat kiitosta. Se mitä toivottiin lisää oli talokohteet, mutta kaksi kolmasosaa vastaajista ei kokenut näyttelystä puuttuvan mitään.

Näytteilleasettajat ovat antaneet kiitosta tapahtuman tunnelmasta. Kontaktoinnin lisäksi yritykset ovat tehneet huomattaviakin kauppoja. Mammuttikodin edustaja Jouko Kainulainen allekirjoitti näyttelyn aikana sopimuksen talopaketin toimittamisesta Ilomantsiin. ”Kun kuulimme näyttelymahdollisuudesta, halusimme talon alueelle. Kuopion Asuntomessujen jatkona osallistuminen Omakotitalonäyttelyyn tukee pitkäaikaista markkinointityötä. Lisäksi olemme saaneet kerrottua lähes kaikille näyttelykohteissa vieraille myös puutalovaihtoehdoistamme ja kohdata asiakkaita mukavassa ilmapiirissä”, kertoo Kainulainen. Hän odottaa tulevaisuudessa uusia talokauppoja myös Kekkolankankaan alueelle.

Lapinlahden Omakotitalonäyttely järjestettiin Alapitkällä 10 -19.7 ja näyttelyyn tutustui n. 3000 kävijää. Yli viisikymmentä näytteilleasettajaa yli kahdessakymmenessä tapahtumapisteessä levittäytyä koko Alapitkän alueelle. Tapahtuma-alueina toimineiden koulukeskuksen ja taloalueen lisäksi Halosten museosäätiö järjesti erikoisnäyttelyn Alapitkän Pirtillä eri aikakausien sisustuksista. Alapitkän kirkossa näyttelyvierailla oli mahdollisuus rauhoittumiseen kahvikupposen äärellä. Oheiskohteena toimineessa Suomen Asutusmuseossa vieraili näyttelyn aikana yli 900 vierasta, joka on suurempi kuin koko vuotuinen kävijämäärä. Teemapäiviä järjestettiin mm. lapsille, jolloin näyttelyn lasten suojelija Katti Matikainen vieraili synnyinseuduillaan, kuten myös lapinlahtelainen Pentti Rasinkangas orkestereineen. Teemapäiviä järjestettiin myös valokuidusta, korjausrakentamisesta, sisustamisesta ja pihojen suunnittelusta. Kohteista keskustelua herätti 15 metrinen teräsputkeen rakennettu kesäasunto. Lapinlahtelaisen Olament Oy:n CLT-rakenteiset piharakennukset herättivät uutuutena myös kiinnostusta.

Lisätietoja:

kunnanjohtaja Marko Korhonen, Lapinlahden kunta, 040 4883 011, marko.korhonen@lapinlahti.fi

toimitusjohtaja Timo Ovaskainen, Poklossi Oy, 050 310 7441, timo.ovaskainen@poklossi.fi

www.omakotitalonayttely.fi/lapinlahti

TomOmakotitalonäyttelyllä tyytyväiset näyttelyvieraat ja näytteilleasettajat (lehdistötiedote 20.7.2015)