Kuulumiset

Halosten Museosäätiön näyttely Alapitkän Pirtillä

PUNAINEN TUPA – Muotoilua ja museolöytöjä

Halosten Museosäätiö järjestää yhdessä Taiteen edistämiskeskuksen, Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastun ja Taito Ylä-Savon Lapinlahden käsityökeskuksen kanssa näyttelyn Alapitkän Pirttiin osana Lapinlahden Omakotitalonäyttelyä 10.–19.7.2015.
Näyttelyssä yhdistyy Halosten Museosäätiön kokoelmien esineistöä ja taidetta pohjoissavolaiseen nykymuotoiluun ja käsityöhön. Halosen taiteilijasuvun perintö ei rajoitu vain taiteeseen, vaan ulottuu myös sisustamisen ja taideteollisuuden historiaan. Esimerkiksi Anna Halosen mattokutomossa valmistettiin mattoja ja ryijyjä, joiden suunnittelijoita olivat taiteilijat Eemil, Arttu ja Kalle Halonen. Taidemaalari Antti Halonen puolestaan oli myös rakennusmestari, jonka käsissä syntyi niin rakennussuunnitelmia kuin huonekalujakin.
Anna Halosen perintöä vie eteenpäin lapinlahtelaisen AnnaQ:n tekstiilit. Näyttelyssä on esillä myös muuta pohjoissavolaista muotoilua ja käsityötä, samoin esitellään lapinlahtelaista taide- ja kulttuuritoimintaa. Pirtin piha-alueella esittäytyy Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu omalla näyttelykokonaisuudellaan.
Halosten Museosäätiö on perustettu Lapinlahdella vuonna 1971. Säätiön tarkoituksena on edistää taiteen harrastusta, vaalia Halosen taiteilijasuvun muistoa ja taidetta sekä harjoittaa museotoimintaa. Halosten Museosäätiö ylläpitää Lapinlahden taidemuseota ja Eemil Halosen museota. Lisätietoja: www.eemil.fi.
Näyttelyn sisäänpääsymaksu sisältyy Omakotitalonäyttelyn lippuun. Alapitkän Pirtissä on lisäksi näyttelyn ajan kahvio.
Timo OvaskainenHalosten Museosäätiön näyttely Alapitkän Pirtillä
Lue lisää